رهرو
90 subscribers
21 photos
1 video
8 files
62 links
گاه انتشارات یک رهرو
@mostafaasadi
www.ma73.ir
Download Telegram
انسان حرص و منع از نگاه مطهری
حقیقت امر این است که در مسأله‌ی پوشش – و به اصطلاح عصر اخیر حجاب – سخن در این نیست که آیا زن خوب است پوشیده در اجتماع ظاهر شود یا عریان؟ روح سخن این است که آیا زن و تمتعات مرد از زن باید رایگان باشد؟ آیا مرد باید حق داشته باشد که از هر زنی در هر محفلی حداکثر تمتعات را به استثنای زنا ببرد یا نه؟
درست است که صورت ظاهر مسأله این است که زن چه بکند؟ پوشیده بیرون بیاید یا عریان؟ یعنی آن کس که مسأله به نام او عنوان می‌شود زن است و احیاناً مسأله با لحن دلسوزانه‌ای طرح می‌شود که آیا بهتر است زن آزاد باشد یا محکوم و اسیر و در حجاب؟ اما روح مسأله و باطن مطلب چیز دیگر است و آن اینکه آیا مرد باید در بهره کشی جنسی از زن، جز از جهت زنا، آزادی مطلق داشته باشد یا نه؟

شهید مطهری با طرح این سؤال‌ها به پیشواز بحث می‌رود و می‌گوید:
«پس روح مسأله، محدودیت کامیابی‌ها به محیط خانوادگی و همسران مشروع، یا آزاد بودن کامیابی‌ها و کشیده شدن آن‌ها به محیط اجتماع است. اسلام طرفدار فرضیه‌ی اول است. از نظر اسلام محدودیت کامیابی‌های جنسی به محیط خانوادگی و همسران مشروع، از جنبه‌ی روانی به بهداشت روانی اجتماع کمک می‌کند، و از جنبه‌ی خانوادگی سبب تحکیم روابط افراد خانواده و برقراری صمیمیت کامل بین زوجین می‌گردد، و از جنبه‌ی اجتماعی موجب حفظ و استیفای نیروی کار و فعالیت اجتماع می‌گردد، و از نظر وضع زن در برابر مرد، سبب می‌گردد که ارزش زن در برابر مرد بالا رود. حجاب در اسلام از یک مسأله‌ی کلی‌تر و اساسی‌تری ریشه می‌گیرد و آن این است که اسلام می‌خواهد انواع التذاذ‌های جنسی، چه بصری و لمسی و چه نوع دیگر، به محیط خانوادگی و در کادر ازدواج قانونی اختصاص یابد، اجتماع منحصراً برای کار و فعالیت باشد. برخلاف سیستم غربی عصر حاضر که کار و فعالیت را با لذتجویی‌های جنسی به هم می‌آمیزد اسلام می‌خواهد این دو محیط را کاملاً از یکدیگر تفکیک کند.»

🔗 ادامه نوشته
مکتب حاج قاسم در سالگرد شهادت
یک سال از شهادت بزرگ‌مرد جبهه مقاومت گذشت و آنچه بیشتر از پیش در فضای رسانه، شنیدیم کلیدواژه مکتب حاج قاسم بوده و هست.
ولی آنچه من در این یک سال بیشتر از فضای رسانه (به ویژه توییتر)‌ دریافت کردم، تحریف، سطح‌نگری و احساسی کردن یاد، بزرگ‌داشت و انتقام سید‌الشهدا مقاومت بود ...

🔗 ادامه نوشته
همین چهارشنبه دورهمی‌ای مجازی داریم و با همدیگه درباره شروع و نقشه راه برنامه‌نویسی گفت‌وگو خواهیم کرد.

👨🏾‍💻 | 📡
مدتی بود میدیدم دوستم (که کانال فیلم دارد) خیلی با چسباندن زیرنویس به تریلر فیلم‌ها مشکل دارد، چند روز پیش از چت‌جی‌پی‌تی خواستم برنامه‌ای گرافیکی با هسته ffmpeg برای این منظور بنویسد، با کمی تغییرات و فیکس اینی شد که روی گیتهاب گذاشتم
https://github.com/mostafaasadi/burnsub
واپاشی پروپاگاندای آمریکایی
به قول معروف «کوه موش زایید»، دو سال پر توان در بوق و کرنا کردند که به پای پرده سینما بنشینید که پرومته آمریکایی را نولان چیره‌دست به تصویر می‌کشد، نشستند و نشستیم و شد این موش ناقص‌الخلقه که کوه پروپاگاندای آمریکایی زایید.
اوپنهایمرِ نولان در یک جمله لال و فلج بود؛ لال و ناتوان از بیان خواست خود (که همان پروپاگاندای آمریکایی برای توجیه پروژه منهتن و بعدتر دوبار استفاده از بمب اتم باشد) و فلج و زمین‌گیر برای ارائه اثری که نه حداقل‌های نولان بلکه حداقل‌های سینمایی را داشته باشد.

🔗 ادامه نوشته
نگاهی_به_پروژه_تفکیک_تصاویر_فک_و_دندان.pdf
3.7 MB
🖥🖥 در این نگاه کوتاه، به مجموعه مطالعه کامل مقاله، دیتاست و کد پروژه که به همت سرکاران محترم امیرحسین عبدی، شهره کسایی و مژده مهدی‌زاده انجام شده است، پرداخته‌ایم، در این مطالعه روشی سریع و دقیق به کمک هوش مصنوعی برای تفکیک و تشخیص خودکار فک و دندان در تصاویر اشعه ایکس پانورامیک ارائه می‌شود.
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
📃 براندازی صورتی یا شتر سواری دولا دولا
مخالف هر صورتی از مارکسیسم هستم، حتا همین نمونه‌های اسلام‌گرا، اما؛
اما گلسرخی‌ها می‌توانند الگویی حداقلی در پایبندی مبارزه برای جوجه تجدیدخواهان داعیه‌دار براندازی سخت، باشند.

🔗 ادامه نوشته
📃 رشته دوست

بیم است که رشته پاره شود.
بسیار می‌گویند طی طریق کردن جز زمین خوردن و باز ایستادن و رفتن مگر چیست؟ یا که می‌گویند گره تار و پود این دنیا رنج است، راست می‌گویند، ولی این پیوسته سر رشته را گره زدن و باز پاره شدنش و دوباره و دوباره گره زدن بیشتر به تخت پاره‌ای مذبذب بر موج می‌ماند تا که رهرویی که آهسته و پیوسته می‌رود، «بس که دامان بهاران گل به گل پژمرده شد، باغبان دیگر به فروردین ندارد رغبتی»، نه که دیگر امیدی نباشد، خرده رغبتی مانده است و کوله‌باری از نرسیدن‌ها و نشدن‌ها که بیش از آنکه تجربه زیسته شوند،، در این ۲۹ زمستان، بار فرسودگی و پیری شده‌اند.

🔗 ادامه نوشته
📃 درباره کتاب «نامه فاطمه» اثر نادر ابراهیمی
کتابچه‌ای کوتاه که با نامه‌ای از دختری جوان و کتاب‌فروش به نام فاطمه که در خانواده‌ای مستضعف که به قول خودش در پایینِ پایین شهر زندگی می‌کند، شروع می‌شود. فاطمه که به دلیل مشکل فقر خانواده خود و مشاهده تضادهای آرمان‌های انقلاب و واقعیت‌های جامعه پساانقلاب نسبت به انقلاب بدبین و ناامید شده است در نامه خود شمشیر را از رو بسته و انقلابی‌ها و انقلاب را به باد سخره، ناسزا و انتقاد می‌گیرد، ابراهیمی در قسمت دوم کتاب در پاسخ نامه با همان قلم همیشه استوار و متینش می‌کوشد با پاسخ‌هایی منطقی ضمن آرام کردن و دادن حق به فاطمه در بعضی موارد، نظر راستین و دیدگاه درست را به او نشان دهد.

🔗 ادامه نوشته
📃 رزق سگ
سفارش را گرفتیم و راندیم تا جایی نزدیکی بجنورد، کنار نهری نشستیم و خوردیم و گوجه‌های اضافه هم انداختیم برای ماهی‌های نهر، جمع کردیم و راندیم و راندیم، از گرگان و ساری و هراز و تهران و قم و چندین بار خوابیدیم و بیدار شدیم و باز راندیم تا رسیدیم جایی پس از خرم‌‌آباد جایی در دل این مناظر کوهستانی زدیم کنار جاده تا کمی استراحت کنیم، در دل ناکجاآبادی که حداقل تا چند صد متر غیر از جاده و کوه و درخت چیزی نبود، سگی ظاهر شد و جلوی ماشین را گرفت، گرسنه بنظر می‌رسید، دست بردم صندلی عقب تا ببینم چیزی داریم به حیوان بدهیم

🔗 ادامه نوشته
📃 دنیای درون؛ نگاهی به بازی INSIDE
از لحظه صفرم انگار در فیلم سینمایی‌ای فاخر به عنوان بازیگر قدم گذاشته‌ای، از همان سکانس‌های ابتدایی، صدا، رنگ‌، طراحی و فضای بازی، فخرفروشی سازنده چیره‌دست را کاملا به نمایش می‌گذارد، پسرک به دنیای آلیسی لیز می‌خورد و می‌افتد و ما همراه پسرک مبهوت، به درون جهان INSIDE سفر می‌کنیم ...

🔗 ادامه نوشته
📃 مکتب سید ابراهیم
چهل روز از پرواز سید محرومان، شهید آیت الله رییسی گذشت، چهل روز از آن شب که تا صبح به امید روزنه‌ای، دلمان در دستمان بود و آخر نیآمد.

در این چهل روز در مقام و منزلت آن سید بزرگوار مثل نوش‌دارو بعد از مرگ سهراب، بسیار گفتند و نوشتند و هرچه بنویسم به پای آن امید قلبی محرومان به ایشان نخواهد رسید، و در صدد تشریح، تایید و تقدیس کلی و همه‌جانبه سیاست‌ها و پیامدهای اجرایی مسئولیت‌های ایشان نیستم، این فقط سیاهه‌ای است کوتاه درباره مکتب شهید سید ابراهیم رییسی.

🔗 ادامه نوشته
نگاهی_بر_الگوریتم_های_داده_کاوی_در_بازار_نفت_و_گاز.pdf
234.1 KB
🖥🛢 نگاهی بر الگوریتم‌های داده‌کاوی در بازار نفت و گاز
این مقاله که نگاهی بر مجموعه مقالاتی است به بررسی استفاده از تکنیک‌های داده‌کاوی و یادگیری ماشین در پیش‌بینی قیمت نفت و بهبود فرآیندهای صنعت نفت و با استفاده از مدل‌های هوشمند مانند شبکه‌های عصبی مصنوعی و الگوریتم‌های بهینه‌سازی برای تحلیل داده‌ها و پیش‌بینی دقیق‌تر قیمت‌ها می‌پردازد. این تکنیک‌ها به بهبود بهره‌وری انرژی، کاهش هزینه‌های تولید و بهینه‌سازی مصرف انرژی منجر شده‌اند. مطالعات نشان می‌دهند که با استفاده از فناوری‌های نوظهور اطلاعاتی و سیستم‌های مدیریت هوشمند انرژی، می‌توان دقت پیش‌بینی‌ها را افزایش داد و تصمیم‌گیری‌های بهتری در زمینه عملیات نفت و گاز انجام داد.
📃 در زلف تو آویزم
روز اول که گلدانش را کنج اتاق گذاشتم، شاید به زور نیم متر میشد، به جانش کِشتم، و به جان دادمش آب، کم‌کم جوانه زد و از گلدان آویزان شد روی زمین، ترسیدم که نازک‌آرای تن ساقه‌اش زیر دست و پا له شود، به دیوار چسباندم، شاخه شاخه آمد بالا و دیوار را طی کرد تا رسید به سقف، و باز آویز شد، چهار صباحی دل در آن حلقه دام بلا بسته بودم که سنگینی کرد و ترسیدم بشکند ...

🔗 ادامه نوشته
📃 رویش‌های ملت امام حسین علیه‌السلام
شاید این یکی دو هفته هزاربار این کلیپ کوتاه را دیده‌ام، هزار بار سر ذوق آماده‌ام و هزاربار هم غبطه خورده‌ام، برای این صفا و اخلاص و پاکی، برای لحظه لحظه و دانه دانه دیالوگ‌ها و رفتارهای این دختر خانم می‌توانم بنویسم، حتا برای آن شکفتن گل از گلش برای تداوم ایستگاه کوچکش که یک ۴پایه پلاستیکی مشکی‌پوش و یک کتیبه و یک پارچ شربت است، برای آن افتخار میزبانی‌اش از عزادار محرم که در رفتارش پیداست، برای آن تعارف دوباره ووو. رویش‌های مکتب کربلا در سال ۱۴۰۳ خورشیدی این تکیه و ایستگاه صلواتی است، برآمده از دل مستضعفان و سینه‌سوختگان عاشورا. آنچه نویده تداوم نسل و رویش انقلاب است همین موکب‌های ساده است، همین شور مشهود در چهره این دختر نوجوان است که پیامبر صلی‌الله‌علیه‌وآله می‌فرمایند «إِنَّ لِقَتْلِ اَلْحُسَیْنِ حَرَارَهً فِی قُلُوبِ اَلْمُؤْمِنِینَ لاَ تَبْرُدُ أَبَداً»

🔗ادامه نوشته
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
📃 حافظ شیرازی یا شاعر میزوری
این چند روز این کلیپ حافظ‌خوانی امیلیا کلارک را چندین جا دیدم، تنها در توییتر فارسی بیش از ۲۰۰ هزار بار دیده و در صفحه اینستاگرامش بیش از یک میلیون و صد هزار بار پسندیده و هشت میلیون و هشتصد هزار بار دیده شده است، این ویدئو که بیش از ۴ سال پیش در دوره کرونا منتشر شده، این روزها دوباره در شبکه‌های اجتماعی فارسی وایرال شده است، ویدئو برای معرفی کتابی به نام The Poetry Pharmacy است.

🔗ادامه نوشته
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
📃 آدرس غلط طریق القدس
سال‌هاست ماجرای کلیشه‌ای تحریم کالاهای اسراییلی گفتمان بخشی از جامعه شده است ولی این یک‌سال پس از طوفان، در محافل انقلابی زیادتر و تیزتر می‌شنوم و می‌خوانم، هربار هم با همان الگوهای تبلیغی گذشته و مصادیق تکراری همیشگی، با استناد به خرده‌اخبار پراکنده و آمیخته به شبه‌علم و نظریات توطئه! جنبشی که برای من بیش از آنکه نماد تحریم باشد، بوی توطئه می‌دهد.
سر رشته بحث همیشه برای من بر سر سفره و از نوشابه کوکاکولا شروع شده است! یا تلاش‌های رائفی‌پوری برای تحلیل ارتباط نام پپسی با اسراییل! پپسی و کوکاکولا شده‌اند سیبل جهادی‌بازی و رزمایش ناشتای بعضی‌ها برای مبارزه با صهیونیسم جهانی! البته که ماجرا فقط درباره یکی دو نوع نوشابه نیست و این نهضت با برندهای دیگر ادامه دارد.

🔗 ادامه نوشته
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM